Основа мармеладу – Фруктове, ягідне або фруктово-ягідне пюре, до нього додають цукор, патоку і речовину, що отримується з яблук, айви та деяких інших фруктів – пектин. Желейно-фруктовий. складові мармеладу – фруктовий чи ягідний сік чи пюре, цукор, патока та желіруючі речовини, агар чи желатин. Желейний.
Мармелад отримують випарюванням суміші фруктів і ягід з цукром, речовиною, що надає їй желеподібний стан, патокою та харчовими кислотами. В суміш додають барвники для надання готовому продукту яскравого кольору та ароматизатори.
Кращим за підсумками тесту було визнано «Бєлевський мармелад», у складі якого виявилася досить велика кількість яблучного пюре (33%). У свою чергу, один желейний мармелад бренду «Кожен день» було занесено до чорного списку Росконтролю за наявність невказаних у складі синтетичних барвників.