Упаковка Не рекомендується зберігати мед у залізному посуді – така тара може окислитися та зіпсувати продукт.
Зберігання меду на світлі заборонено. Сонячні промені сприяють руйнуванню цінних речовин, смак та колір меду може бути збережений, але кількість вітамінів і мікроелементів у ньому стає дедалі менше.
Дозволено тримати мед і в контейнерах із сертифікованого харчового пластику, але з однією умовою – термін зберігання меду в пластиковій тарі не може бути більше року.
Температура Найкращою для зберігання вважається температура від -6 до +20 градусів. Якщо мед буде довгий час зберігатися при температурі вище +20, він втратить багато корисних вітамінів. Низькі температури (нижче 0) не погіршують якість меду – він лише твердне і стає замороженим.