Можна вчинити і так: у 150 мл води розмішати 2 столові ложки швидкорозчинного желатину і залишити на 10-15 хвилин. Цього часу буде достатньо, щоб швидкорозчинний желатин набряк. Потім нагріти на водяній бані до розчинення желатину і після цього додавати його у страву.
Порошковий желатин потрібно замочувати у воді у співвідношенні 1:6 (іноді використовують формулу 1:5). Це означає, що якщо в рецепті вам необхідні 10 грамів желатину, ви замочите його в 60 грамах води. У всіх інших сенсах порошковий і листовий желатини абсолютно ідентичні, якщо мають одну й ту саму силу желювання.
Желатин для солодощів Солодкі ласощі найкраще приготувати за таким рецептом: у пропорції 1:5 замочити желатин у холодній рідині приблизно на півгодини. Після цього набряклий желатин потрібно обережно розпустити на водяній бані, помішуючи його до остаточного розчинення. Доводити до кипіння суміш не можна.
0:383:06Suggested clip 58 secondsЯк розчинити (розпустити) желатин – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip