Підготовка кукурудзи до варіння полягає в тому, що попередньо її потрібно обов'язково промити під чистою проточною водою і видалити всі брудні листя. Повністю початок від листя очищати не обов'язково. Головне – видаліть перед варінням зіпсовані листя.26 лип. 2017 р.
Поставте каструлю на плиту, доведіть воду до кипіння, зменште температуру і варіть приблизно 15 хвилин (стара кукурудза вариться від 40 хвилин до 2 годин). Як зрозуміти, що кукурудза готова? Просто відокремте за допомогою виделки одне зернятко і скуштуйте. Після того, як кукурудза зварилася, залиште її на 5 хвилин.
У середньому молоду кукурудзу в листі потрібно варити 10-20 хвилин після закипання. Через 10 хвилин кожні 5 хвилин слід перевіряти її готовність – за допомогою зубочистки або виделки. Якщо ж кукурудза вже зріла, то на її приготування може піти до 2 годин після закипання води.
Молоді качани доводять до кипіння і варять близько 15 хвилин у киплячій воді. Після цього вогонь можна вимкнути та залишити продукт у тій же воді ще на пів години. У старої, перезрілої кукурудзи зернятка темні. Час варіння таких качанів – від 40 хвилин до 2 годин.
Для того, щоб перевірити готовність, спробуйте на смак кілька зерен. Посоліть перед тим, як вимкнути. Не варто солити заздалегідь, тоді зерна будуть тверді. Коли кукурудза зварилася, злити з неї воду і замотайте каструлю в рушник.
Найсмачніша кукурудза – зовсім молода. Такі качани загорнуті в зелене листя, а не в жовтуваті. Зерна у молодої кукурудзи молочно-жовті та м'які. При покупці намагайтеся вибирати качани однакового розміру, щоб вони однаково варилися.
Насамперед потрібно з’ясувати, чи потрібно чистити кукурудзу від листя перед варінням. Однозначної відповіді не існує.