Офіційною версією заборони ізабельних вин в країнах Євросоюзу є те, що при бродінні цих сортів винограду виділяється метиловий спирт трохи більше норми, що є шкідливим для організму людини.
Та раптом виявилось, що вино з «ізабелли»… шкідливе. Виявляється, підвищений вміст пектинів у цьому сорті призводить до того, що при бродінні у вині утворюється підвищений вміст отруйного спирту — метанолу. Так, у літрі вина з «ізабелли» може бути 20-120 мг метанолу, тоді як у вині з європейських сортів — 30-40 мг.
Загалом у північній півкулі сезон збору винограду відбувається у серпні-листопаді, а у південній – березні-серпні. Більше того, залежно від ідеї, яку хоче втілити майстер вина, це "вчасно" може настати як у вересні, так і в грудні.
Виноград – дуже калорійна ягода, в 100 грамах міститься близько 3 чайних ложок цукру. Саме тому ласощі заборонено вживати людям з непереносимістю фруктози. Також виноград може стати причиною метеоризму, здуття живота, проблем з кишечником або відсутності сну.
Чому не можна кип'ятити глінтвейн Якщо ви доведете вино до кипіння, або, ще гірше, активно проварите його кілька хвилин, весь алкоголь просто випарується, а вино втратить свій аромат та смак. У традиційних рецептах глінтвейну, спеції спочатку проварюють окремо, у воді, заварюючи щось на кшталт ароматного чаю.
Щоб визначити зрілість грон, потрібно зривати ягоди не біля плодоніжки, а в нижній частині грона. Якщо ягода солодка, значить кисті дозріли. Також варто звернути увагу на основу плодоніжки – якщо вона деревнішає, змінює колір і сохне, це ще одна ознака зрілості.
Офіційною версією заборони ізабельних вин в країнах Євросоюзу є те, що при бродінні цих сортів винограду виділяється метиловий спирт трохи більше норми, що є шкідливим для організму людини. Втім, винороби спростували цю версію, оскільки виділення метилового спирту …