Усього в яблуку міститься 5–10% клітковини від загальної ваги продукту.5 Feb 2020
В одному яблуку міститься 5 грам клітковини, більша частина якої надходить із спеціального волокна під назвою пектин. Пектин утворює у шлунку своєрідний гель, який забезпечує повільніше всмоктування поживних речовин і надовго дарує відчуття насичення.
ПРОДУКТИ З ВИСОКОМУ ЗМІСТЮ КЛЕТЧАТКИ:
Крупа перлова | 7.8 г | 26% |
---|---|---|
Мигдаль | 7 г | 23% |
Авокадо | 6.7 г | 22% |
Борошно пшеничне 2 сорти | 6.7 г | 22% |
Фейхоа | 6.4 г | 21% |
•28 Jan 2016
Малина та ожина містять клітковину у найбільшій кількості; Фрукти та цитрусові – 5-10%. Найбільше клітковини у наступних фруктах: банани, персики, груші та яблука.