Варення та компоти краще зберігати за кімнатної температури не вище 20 °С. Для цього чудово підійде льох або утеплений балкон. Якщо у вас немає ні того, ні іншого, то доведеться використовувати для цього кухонні шафи або стелажі.Nov 8, 2013
Зберігати домашній компот при кімнатній температурі можна лише кілька годин. Щоб він не прокис, дочекайтеся, поки напій охолоне, перелийте в глечик або скляну банку, заберіть у холодильник. Якщо перелити компот гарячим, скляна тара може тріснути.
Скільки можна зберігати компот в холодильнику зберігають його на середній полиці холодильника, при температурі (4 ± 2) °С не більше 48 годин. Але господині знають усі і роблять по-своєму. Щільно закупорена банка може стояти у них у холодильнику 4-5 днів. Все залежить від кількості цукру на продукті.
Сливовий компот готовий. Банки остигатимуть близько 8-10 годин. Після цього часу банки можна, можливо відправляти на тривале зберігання, в ідеалі у прохолодне та темне місце. Варто відмітити що компот з цілою сливою зберігається не більше року, тому що сливова кісточка може почати виділяти синильну кислоту