Щоб креветки не втратили в смаку, розморожуйте їх одним із цих способів: Помістіть пакет із креветками в каструлю з водою кімнатної температури, але щоб рачків не торкалася вода. Хвилин 30-40 для розморожування вистачить. Покладіть креветки на нижню полицю холодильника на ніч.
За кімнатної температури креветки розморожуються швидко, але при цьому втрачають свій аромат. Можна розморозити креветки в мікрохвильовій печі, але при цьому знизяться смакові якості креветок.
Це швидкопсувний продукт, тому ризикувати не варто. Розморожувати креветки треба безпосередньо перед приготуванням і не класти в окріп продукт із льодом. Якщо таку дію все ж таки здійснити, то сподіватися на те, що креветки проваряться рівномірно – не варто. Не варто купувати “охолоджені” креветки.