Актуальні поради Українцям Як називається підсмажений хліб?

Як називається підсмажений хліб?

Гренки (Також грінки-сухарики, крутони від фр. croûton) – загальнопоширена назва виробу з скибочок свіжого або черствого хліба, обсмажених з рослинною олією на сковороді, деку або в спеціальних кухонних пристроях побутового та промислового призначення (жаркі шафи).

Солодкі грінки – страва з хліба, розмоченого в яйці, а потім підсмаженого. Готуються із пшеничного хліба, попередньо змащуються яйцем, або вимочуються в молоці та посипаються цукром.

Тост, тостовий хліб (англ. toast) – пористий білий хліб з тонкою скоринкою, зазвичай продається в упаковках порізаним на скибочки. Перед вживанням скибочки стандартної квадратної форми підсмажуються з обох боків.

У російську мову слово було запозичене з англійської; історично на Русі тости називалися «здравицями». Запозичення відбулося у першій половині ХІХ століття, слово «тост»як «застільне побажання» зафіксовано вже у Словнику церковнослов'янської та російської мови, виданому 1847 року.

Related Post

Як поводиться собака під час серцевого нападу?Як поводиться собака під час серцевого нападу?

виражений біль: собака верещить, скиглить, намагається знайти зручне положення; собака погано згинає передні ноги, іноді не може ними користуватися або починає кульгати на ліву лапу; раптова смерть собаки від серцевого

Як можна використовувати Сухопарник?Як можна використовувати Сухопарник?

Що можна покласти в сухопарник? Цедра цитрусових. Корки апельсинів, лимонів, лайма тощо. Різні прянощі. … Також цікаво виходить при додаванні кориці (я кладу стручкову) та ванілі. Фрукти-ягоди. … Родзинки. …