Щоб картопля не розварювався, сильне кипіння допускається тільки на початку варіння, а в кінці варіння треба вогонь вимкнути – поваривши картопля хвилин 10. Потім залишити її на вогні ще хвилин 10. Тоді картопля не повинен розварюватись.
Якщо картопля на сковорідці у вас розвалюєтьсямабуть, ви занадто рано її посолили. Справа в тому, що коли картопля вариться, її потрібно солити відразу, щоб овоч ввібрав сіль. Якщо ж ви смажите картоплю, її потрібно солити під кінець приготування, щоб вона не розвалилася.
Під кришкою значно простіше посмажити картоплю дійсно смачно, не пересушивши і не перетворивши її на парено-варену. Спробуйте! Очищаємо картоплю, споліскуємо її під проточною водою і не кладемо її в каструльку з водою, а обсушуємо паперовими рушниками. Очищену картоплю нарізаємо на рівні брусочки.