Фахівець нагадала, що деяким людям вживати чорнослив протипоказано. Зокрема, це стосується тих, хто має синдром подразненого кишечника, виразковий коліт, хворобу Крона, алергію, шлункові проблеми. До того ж може бути індивідуальна непереносимість чорносливу.
Чорнослив не просто допоможе травленню, а й збереже кістки і серце. П'ять-шість штук чорносливу щодня – і ви в нормі. Чорнослив рекомендують у разі проблем із кишківником – у разі метеоризму, відчуття тяжкості, розпирання і болю в животі. Регулярне вживання чорносливу може допомогти запобігти запору.
Інше дослідження, опубліковане 2021 року, показало, що вживання 50-100 грамів чорносливу (приблизно від 5 до 10 штук) щодня пов'язане зі зниженням ризиків серцевих захворювань.
Якщо з'їдати щодня по 5 штук, це сприятиме виведенню шкідливих речовин з організму, зменшенню запорів та покращенню роботи кишківника.
Чорнослив має найбільше корисних властивостей, якщо він висушений із кісточкою. Корисний чорнослив має бути чорного кольору, солодким, з легкою кислинкою і без гіркого присмаку.
До прикладу, 1 чайна ложка цукру з гіркою це 8 грамів цукру. Лікарка попереджає, що вживання занадто великої кількості чорносливу може призвести до підвищення рівня цукру в крові та збільшення ваги, тому рекомендується їсти не більше 10 чорносливин на день.
Кому не можна їсти чорнослив. Попри те, що чорнослив має безліч корисних властивостей, є ситуацій, коли краще обмежити його споживання.