колу була інтродукована в тропічні райони Центральної та Південної Америки та Південно-Східної Азії. Опис рослин. Кола – вічнозелене дерево висотою близько 7-15 м, але іноді до 20-25 м. Плід – зіркоподібна коробочка, складається з 3-6 секцій, у кожній з яких міститься 4-10 насіння горіхів.
Близько 125 видів у тропічній Африці. Колу блискучу (Cola nitida), колу загострену (Cola acuminata) та деякі інші види культивують у тропіках, головним чином Західній Африці.
У світі лише кілька заводів, які виготовляють основу напою, — у США, Пуерто-Ріко, Франції та Ірландії.
Як і багато подібних напоїв, до її складу входили інгредієнти на базі кокі, а саме листя кокі: тонізуючі якості забезпечувалися за рахунок невеликої наявності кокаїну, витягнутого з листя, та кофеїну, витягнутого з горіхів. коли.