Столи розставляють прямими лініями або в шаховому порядку, утворюючи з них групи-зони, відокремлені одна від одної головними проходами шириною не менше 2м та допоміжними – шириною 1,5–1,2м.
Вона полягає в тому, що вся винагорода, отримана офіціантом або барменом, складається в загальний котел, а наприкінці дня розподіляється так: 20% отримує бармен, 5% посудомийки, а 75% розподіляється порівну між усіма офіціантами у зміні.
Працівники зали Офіціант – Кількість офіціантів залежить від місць у закладі. Зазвичай, один офіціант обслуговує 10-15 гостей. Аналізуйте найзавантаженіший годинник у закладі, щоб зрозуміти скільки офіціантів буде потрібно.
Рука схована офіціантом за спину, символізує можливість насолодитися перебуванням у ресторані та добре провести час. Офіціант так показує гостям, що не завдасть їм жодної шкоди. Прибираючи руку за спину, він виглядає ще надійніше та висловлює повагу до клієнтів.