До речі, заморожувати можна смажену картоплю у будь-якому вигляді, незалежно від способу приготування – і обсмажені свіжі бульби, і раніше заморожений напівфабрикат після обсмажування. Для цього картоплю розкладають на паперовому рушнику – так забирається зайвий жир – і фасують по пакетах.
Як зберігати варену картоплю
- Відповідно до СНіП готова картопля зберігається менше 18 годин при температурі 200С та нижче.
- У холодильнику при +50С правильно зберігати препарат менше двох діб.
- У холодильнику з температурою нижче +40С, овоч зберігається до трьох днів.
Як варити заморожену картоплю Викладіть заморожений картопля в киплячу воду і підсоліть. Не потрібно його розморожувати заздалегідь! Варіть до м'якості на середньому вогні. З такої картоплі найкраще приготувати пюре.