Будь-які гриби варять не більше 20 хвилин після закипання. Грузді та сироїжки варять 5 хвилин, маслюки – 7 хвилин, білі та подосиновики – 10 хвилин. Сморчки варять у підсоленій воді 15 хвилин. Лисички та валуї – 20 хвилин.
Умовно їстівні екземпляри перед підсмажуванням обов'язково заздалегідь відварюють. Це допомагає позбутися мікроорганізмів, що залишилися на їх поверхні, і істотно змінити грибні властивості: отруйність знижується до безпечного рівня або зовсім ліквідується, усувається гіркота.
лисички та подосиновики варяться 20 хвилин. маслюки і моховики – 25-35 хвилин.
- грузді – їх потрібно замочувати в підсоленій воді на 1-2 години, а вони варяться близько 20 хвилин.
- білі гриби – воду після закипання обов'язково злийте, залийте нову та варіть близько 30-50 хвилин.
- опеньки – їх потрібно варити близько 40-60 хвилин.
Sep 15, 2021