Актуальні поради Українцям Які речовини входять до складу сухих речовин?

Які речовини входять до складу сухих речовин?

Суха речовина рослин складається з 90-95% органічних сполук і 5-10% мінеральних солей. До основних органічних речовин належать білки та інші азотисті сполуки (амінокислоти, пептиди), жири (ліпіди, олії), вуглеводи (крохмаль, цукри, глюкоза, фруктоза, целюлоза, лігнін, клітковина, пектинові речовини).

Суха речовина рослин складається на \(5\)-\(10\) % з мінеральних речовин і на \(90\)-\(95\) % – з органічних. Найбільше органічних речовин містить насіння. Найважливіші органічні сполуки – це білки, вуглеводи та жири.

Вміст сухих речовин і вологи в напівфабрикатах, стравах і кулінарних виробах визначають ваговими методами (у сушильній шафі та на приладі ВЧ) і рефрактометричним методом. Вагові методи засновані на виділенні гігроскопічної вологи з досліджуваного об’єкта за певної температури.

Сухе молоко – являє собою розчинний порошок, який отримують висушуванням нормалізованого пастеризованого коров’ячого молока. Зазвичай розводиться в теплій воді та вживається як напій, при цьому зберігає багато корисних властивостей свіжого пастеризованого молока .

Related Post

Як відкотити прошивку на Ксіомі?Як відкотити прошивку на Ксіомі?

Для скидання вашого смартфона необхідно зайти в загальні Налаштування, прокрутити до розділу Додаткові налаштування (Розширені налаштування), знайти підпункт Відновлення та скидання та натиснути на кнопку «Скинути до заводських налаштувань».Jun 28,

Як приймати Галоперидол у краплях?Як приймати Галоперидол у краплях?

Краплі для прийому внутрішньо приймають під час їжі, дозують за допомогою чайної ложки, додаючи в напої або їжу, або на шматочку цукру (крім пацієнтів із цукровим діабетом). Дорослі. Початкова доза

Як правильно посадити герань?Як правильно посадити герань?

Найпростіший спосіб посадити герань живцювання. Зріжте невеликий відросток (5-7 сантиметрів) із найбільшої втечі. Помістіть живець у склянку з відстояною водою кімнатної температури і щодня міняйте воду, поки рослина не пустить