Морозилку залишаємо у вимкненому положенні і з відкритими дверцятами до 8 годин, іноді може знадобитися більше часу – за цей час лід та сніг встигають розтанути. Миємо ящики та полички – всі знімні елементи, які ми дістали з морозильної камери, необхідно ретельно вимити і залишити сушитися.
Щойно весь лід розтане, вимити холодильник і протерти його сухою ганчіркою. Увімкнути холодильник, після того, як він повернеться до потрібної температури, скласти всі продукти назад.
При налаштуванні оптимального режиму в морозильній камері слід враховувати, що температура в ній не повинна бути вище нуля. Для тривалого зберігання продуктів фахівці рекомендують температуру не нижче -30 градусів, але на практиці зазвичай буває досить і -15, -20.
Включити можна тільки тоді, коли поршнева система встане на місце. Холодильника потрібно стояти 2-3 години. У разі, якщо холодильний апарат перевозився до Києва в зимову пору року, чекати доведеться мінімум 6 годин, за умови, що він транспортувався в вертикальному положенні.
Найпростіший спосіб розморозити морозилку Візьміть його, включіть на гаряче повітря і піднесіть до морозилки, направляйте струмінь гарячого повітря 10 хвилин, потім дайте холодильнику трохи постояти.
Если холодильник после разморозки не включается вообще, причиной может оказаться не только утечка фреона или поломка компрессора, но и неисправная панель управления. Стоит помнить, что с помощью панели мы устанавливаем желаемую температуру внутри холодильной и морозильной камер.
Спочатку все стінки, ящики, піддони необхідно протерти насухо. Далі, хвилин через 15 після попередньої маніпуляції, установку можна включати. Справа в тому, що після миття може залишитися волога. А замість неї незабаром з’явиться крижана кірка. І наостанок ще декілька …