Пити протягом місяця щодня, по дві – три склянки. Можна просто замочити на ніч насіння у воді, вдруге процідити і пити з додаванням тих самих, що й вище, інгредієнтів по три склянки щодня. Насіння вживати з медом як десерт. Єдине протипоказання пажитника – для вагітних жінок.
Пажитник заспокоює холодний кашель, лікує пухлини селезінки, поперекові, печінкові, маточні болі, холод сечового міхура. Порошок насіння пажитника, при зовнішньому застосуванні лікує лупа, тріщини від холоду, викривлення нігтів, видаляє плями, зміцнює волосся.
Загальна користь пажитника для організму: Знижує рівень поганого холестерину. Зміцнює стінки судин, перешкоджає утворенню тромбів та бляшок. Нормалізує роботу сечостатевої системи. Покращує роботу кишечника та запобігає запорам.