Однак це пряність можна використовувати і при приготуванні пельменів. Спеція значно покращить смак страви, зробивши його яскравішим. Однак можна легко припуститися помилки, і лавровий лист повністю затьмарить аромат пельменів. Щоб цього не сталося, додавати спецію необхідно вчасно та у певній кількості. Azar 13, 1400 AP
Наливаємо в каструлю 1,5 літра води. Можна використовувати більше кількістьтоді вони точно не злипнуться. У воду додайте 2-3 штуки сухого лаврового листа і 2-3 горошини перцю (можна 1 запашний), посоліть до смаку (приблизно 1-1.5 чайної ложки солі).
Як відомо, це справа смаку. Щоб смак не вийшов занадто пряним, спецію краще додавати вже після того, як вода з пельменями закипіла. Після цього варто зменшити вогонь і закрити кришкою каструлю до повного приготування продукту.
Лавровий лист – природний антисептик, який має протизапальні властивості та справляє знеболюючий ефект. Його водний настій приймають при лікуванні хвороб порожнини рота, гнійничкових захворювань шкіри та слизових обеззаражування саден або ран.