Візьміть дві ємності різного діаметра та помістіть одну в іншу. У більший за розміром посуд налийте воду, у менший – покладіть масло. Поставте конструкцію на вогонь і чекайте, поки вода закипить. Поступово масло почне танути під дією гарячої водяної пари.Sep 20, 2018
Через 15-20 хвилин, коли піна перестане утворюватися, обережно перелийте масло в іншу каструлю, так, щоб не злити туди осад, що утворився – якщо масло залишити у першій каструлі, осад почне горіти та зіпсує смак.
На мінімальному вогні нагріти сковороду, помішуючи вершкове масло. Зняти з вогню сковороду, коли масло розтопитися на 2/3. Добре розмішати масло. Воно розтопиться від тепла нагрітої сковороди.
Ставимо ємність із подрібненим олією на водяну баню. Вогонь підтримуємо нижче за середній. Томімо масло 80-90 хвилин. Під час томлення утворюватиметься на поверхні пінка з білка, що згорнувся.