Актуальні поради Українцям Коли краще їсти червону ікру вранці чи ввечері

Коли краще їсти червону ікру вранці чи ввечері

Класичний Європейський спосіб поїдати ікру – намазати білий хліб, маслом та ікрою. Ще одним найчастішим варіантом, особливо на Новий рік, є яйця, фаршировані ікрою, також подається з млинцями або як закуски. Ви можете додати ікру в салат, так само зробити соус для пасти.

Оскільки в якості консерванту для популярного делікатесу використовують бензоат натрію E211, червону ікру не можна вживати хворим на астму й дерматит. Червону ікру небезпечно їсти алергікам і людям, які страждають на цукровий діабет другого типу, ожиріння і хворобу нирок.

Як і скільки зберігати червону ікру: оптимальні терміни Доцільно смакувати її в перші два дні, щоб бути впевненим у свіжості. Термін зберігання відкритої жерстяної банки ікри в холодильнику — один тиждень. Після відкриття банки рекомендується перекласти продукт в іншу посудину для уникнення окислення металу.

Лососева ікра – справжнє джерело вітамінів і мінералів. Вона містить вітаміни групи В (В1, В2, В5, В9 фолієва кислота), А і Е, вітамін D, а також кальцій, калій, магній, залізо, фосфор і йод (в 100 г ікри – 2 добові норми йоду для дорослого) . Також червона ікра є джерелом високоцінного білка, який легко засвоюється.

Скільки ікри можна з'їсти та не потовстіти Дієтологи рекомендують вживати від 2-х до 5-ти чайних ложок ікринок на день. У перерахунку на калорії отримаєте всього 35-130 ккал.





Коли краще приймати вітаміни – ввечері чи зранку, щоб вони максимально засвоювались. Детальніше Фактам ICTV розповіла лікарка Уляна Вернер

Related Post

Який вигляд має нітрат натрію?Який вигляд має нітрат натрію?

Нітрат натрію (азотнокислий натрій, натрієва селітра, чилійська селітра, натронна селітра) – натрієва сіль азотної кислоти з формулою NaNO3. Безбарвні прозорі кристали з ромбоедричною або тригональною кристалічною решіткою без запаху. Нітріт

Як правильно пити чай із калиною?Як правильно пити чай із калиною?

Треба розім'яти стиглі ягоди, досить дві великі ложки на склянку води, додати в емальований посуд, залити кип'яченою водою, поставити середній вогонь. Через п'ять хвилин зняти та процідити. Пити чай із