Як правильно заварювати листовий чай?
- Закип'яти воду. …
- Далі потрібно сполоснути чайник для заварювання гарячою водою. …
- У заварювальний чайник додай листовий чай з розрахунку 1 чайна ложка на людину та плюс ще одна ложка або 5 грам чаю на 100–120 мл. …
- Почекай, поки окроп охолоне, і залий чайник гарячою водою.
Накривати кухоль теж нічим не потрібно. Ви можете спочатку покласти заварку прямо в кухоль і залити водою (нижній спосіб), тоді вийде насичений напій. Або заварити чай верхнім способом, наливши в кухоль спочатку воду, а потім покласти чайне листя; смак напою буде дещо м'якшим, ніж при нижньому способі.
Скільки часу потрібно заварювати чай? Загальне правило: чорний чай потрібно заварювати 5-7 хвилин, зелений трохи менше (4-6). Але треба пам'ятати, що розподіл на чорний та зелений – найзагальніший. Є багато різних видів чорного та зеленого чаїв, і кожен вимагає свого часу заварювання.