Які хвороби лікує трава іван-чай? Відвар може застосовуватися для лікування захворювання травного тракту (гастриту, коліту, виразки шлунка), для профілактики захворювань сечостатевої системи, для заспокоєння нервової системи. Існують дані про ефективність іван-чаю при головних болях та мігренях.
Кому не можна пити Іван чай? Не рекомендується вживати особам з підвищеною індивідуальною чутливістю до продукту, жінкам у період вагітності та годування груддю, дітям до 14 років, а також при підвищеному зсіданні крові та схильності до тромбоутворення.
Як часто можна пити Іван-чай? Рекомендований курс – 3 тижні, при необхідності курс повторюється після 2-тижневої перерви. Це пов'язано з тим, що дуже часто вживання відвару може призвести до деяких розладів травного тракту.
Іван–чай виробляє і синтезує колаген в організмі. Допомагає при безсонні, заспокоює, призводить нерви в порядок. Допомагає позбутися від гастриту, виразки, печії, дисбактеріозу. Хаменерій лікує запалення в нирках, сечовому міхурі.
Залитий окропом у 95-100°C Іван-чай відстоюють в чайнику протягом 10-15 хв. Потім настій збовтують, збагачуючи тим самим напій ефірними маслами. Іван-чай також можна варити, насипавши висушені пагони в каструлю і заливши холодною водою. Рідина повинна покривати їх на 5-10 сантиметрів.
В надземній частині рослини, крім плодів, містяться речовини, які мають антимікробну й протизапальну дію. Висока концентрація слизу дозволяє зніту обволікати слизові оболонки та усувати подразнення. Лікувальні властивості іван-чаю полягають в активній знеболювальній, репаративній, протигрибковій, терпкій дії.
Іван-чай ферментований — джерело дубильних речовин пірогалової групи, яке відрізняється протизапальною і в’язкою дією. Наявність слизу дозволяє використовувати зніт для втамування болю і зняття запалень. Рослина має кровоспинну дію. Хаменерій використовується для загоєння …