Зняли каструлю з плити, картопля акуратно розподілили на лотках електросушарки, по 600 г продукту на кожному. У такий спосіб заповнили шість лотків. Включили електричну сушарку, встановили температурний режим +65 градусів та сушили картоплю на 6 лотках протягом 8 годин.
3:187:37Suggested clip 61 secondsЯк сушити картоплю в похід або в поїздки – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip
Картопля розкладають на підлозі – будинок, гараж, передбанник, веранда, попередньо застелявши його тканиною або картонкою. Бажано розкладати бульби в один шар, тому що тонший шар, тим швидше просушиться картопля. Не рекомендується, щоб у приміщення для сушіння картоплі потрапляло сонячне світло.
Картопля повинен вилежати хоча б 10 днів на поверхні після викопування — нехай він буде у вас у темному прохолодному місці на провітрюванні. Потім уважно перегляньте ящики: краще його перебрати, витратити 1–2 дні, аніж потім втратити значну частину зібраного врожаю, — зазначає агроном.