Час приготування риби на грилі залежить від її розміру – від 5 до 20 хвилин. Щоб визначити готовність, натисніть на м’якоть – вона має злегка пружинити. І якщо м’якоть відділяється від кісток, риба готова.
Як визначити готовність риби, запеченої цілком? Готовність риби можна визначити за її плавником. Якщо плавник (дивіться фото) легко витягується із запеченої цілком риби, значить риба готова!
Готовність риби під час смаження можна визначити, користуючись ножем. Проткніть ним шматок риби і потримайте 8 секунд. Якщо кінчик ножа залишився холодним, значить рибка зовсім сира. Теплий кінчик свідчить про те, що необхідно тримати шматок на вогні ще 2-3 хвилини.
Цілу рибу з видаленою головою, лускою та внутрішніми органами запікають у попередньо розігрітій духовці за 180°С протягом 20-25 хвилин. Рибні стейки та філе запікають у попередньо розігрітій духовці за 230°С протягом 15-20 хвилин.