Якщо ця недоречна гіркота є у свіжих салатах, то ситуацію врятує додавання лимонного соку або соку лайма у страву. Якщо гіркий присмак з'явився у овочевої страви, потрібно спробувати перебити його будь-якими спеціями, прянощами або гострим соусом.
Якщо гіркота з'являється в роті після прийому їжі або фізичних вправ, зокрема нахилів, необхідно змінити режим харчування, скоротивши час між їдою і зменшивши порції. Не слід відразу ж після їди лягати або робити нахили.
Настій ромашки, кисіль із насіння льону, відвар кукурудзяних приймок допоможуть позбутися такого неприємного симптому.
Гіркота у роті – це симптом, який часто ігнорується, але може свідчити про розвиток захворювань. Поява симптому пов'язана з неправильним харчуванням з переважанням жирної та копченої їжі, зловживанням алкоголю. Якщо турбує гіркота у роті, необхідно звернутися на консультацію до гастроентеролога.