Хліб цільнозерновий — це, як видно з назви, хліб, який печуть із цільних зерен. Це можуть бути цільні зерна пшениці, кукурудзи, вівса, жита чи ячменю. Зерна не чистять та шліфують, залишаючи на них твердий шар.
Чим цільнозерновий хліб відрізняється від звичайного?
На відміну від білого хліба, у цільнозерновому хлібі зберігаються всі корисні компоненти пшеничного зерна: оболонка та зародокякі є для людини ідеальним продуктом. Цільнозерновий хліб у поєднанні з овочами та фруктами надійно захищає від серцево-судинних захворювань.
Як зрозуміти що це цільнозерновий хліб?
Перше правило: наявність у складі цільнозерновий борошна чи цільного зерна. Покупцям рекомендується не покладатися на зовнішній вигляд хліба, а уважно прочитати склад. Темніший колір продукту не обов'язково свідчить про наявність цільнозерновий борошна. Цей інгредієнт повинен бути обов'язково вказаний на етикетці.