Актуальні поради Українцям Як правильно їсти шпик?

Як правильно їсти шпик?

Їдять шпик, зрізавши шкірку, зчистивши надлишки солі та прянощів і порізавши його на тонкі скибочки. Обсмаживши шматочки шпику, отримують шкварки, витоплений свинячий жир називається смалець.

Шпик засвоюється швидше і легше, ніж, наприклад, теж багаті на жири вершкове масло і м'ясо. У сала набагато більше корисних властивостей, ніж (як ми звикли вважати) шкідливих. Воно містить вітаміни А, Е, F, Д, С, В, мікроелементи (фосфор, калій, натрій, магній), антиоксиданти, незамінні жирні кислоти.

Сало – більш загальне поняття, яке включає у собі, зокрема, шпик. Існує і міжнародна класифікація, за якою сало – харчовий продукт завтовшки не більше 15 мм, шпик більш щільний виріб, його товщина перевищує зазначений показник.

Related Post

Як раніше називали свиню?Як раніше називали свиню?

Так, російською мовою свиню можуть назвати хрюшкою, поросятою, свиноматкою, кнуром, боровим. Ще можна зустріти хавронью, чуньку та чушку. Хрюшка. Звуконаслідувальна назва свині.Sep 10, 2021 Свині (кабан, кнур – самець; борів

Де перебувати селезінка і як вона болить?Де перебувати селезінка і як вона болить?

Чому болить селезінка? Основні функції селезінки в організмі – фільтрація крові та вироблення антитіл для боротьби з бактеріями та вірусами. При хворобах або травмах селезінка болить, може виникати важкість у