Крім інших властивостей, свіжість камбали можна визначити по характерних помаранчевих плямах на її темній шкірі. Вони мають бути яскраво-оранжевими. Якщо вам потрібно тільки філе камбали без шкіри, то найкраще відразу придбати очищену частину філе.Aug 27, 2020
Жовтобрюха камбала Жовтобрюха камбала – Сама смачна, Одна з найбільших. Гурмани вважають її найціннішим представником роду камбалових.
на поверхні тушки камбали не повинно бути пошкоджень або якихось дивних і, тим більше, відчутних плям; очі риби повинні бути прозорими, не каламутними, а зябра – рожевими, а не темно-бордовими та жорсткими (але це стосується всіх риб).
Це можливо завдяки особливому пігменту у її шкірі, яка змінює відтінок, адаптуючись під колір дна. За рахунок цього камбала може приховуватися в піску, і її зовсім не видно. Це допомагає їй полювати дрібних придонних жителів.