Якщо м’ясо довго лежало в морозилці або ви в принципі не впевнені в його свіжості, час маринування краще збільшити. У такому разі шашлик із курки потрібно тримати в маринаді щонайменше 2 години, шашлик зі свинини – 4 години, а яловичину і баранину ще довше – від 6 годин. Так смажене м’ясо вийде смачним і м’яким.Apr 28, 2021
Продукт у вакуумній упаковці залишається придатним приблизно 7 днів. Можна врахувати те, що шматки без кісток зберігаються трохи довше. Чим дрібніше нарізане м’ясо, тим швидше воно стане непридатним до вживання.
Це пом’якшить волокна і зробить шашлик соковитішим. Мінімальний час маринування курятини – 2 години, свинини – 4 години, яловичини і баранини – 6 годин. Не тільки старе, а й молоде м’ясо може спокійно маринуватися добу або навіть дві. Інгредієнти у складі маринадів, зокрема цибуля, мають антибактеріальні властивості.
Є сотні рецептів маринаду для свинячого шашлику. Проте найкращим є найпростіший, у ньому лише три інгредієнти – цибуля, сіль і мелений перець (червоний і чорний). Такий шашлик маринується 12-18 годин, тому його краще залишати на всю ніч.