Покласти перці в окріп на 3-4 хвилини, потім обережно відкинути на друшляк, охолодити. Цілі перці скласти матрьошкою один в інший. Заповнити поліетиленові пакети підготовленими плодами перцю, запаяти і покласти в морозильник. Перед вживанням перці необхідно розморожувати.
Болгарський перець, нарізаний шматочками або соломкою висипаємо на плоску поверхню застелену бавовняним рушником, розрівнюємо і зверху також прикриваємо рушником. Відправляємо у морозильну камеру.
Нарізані перці викладаємо на обробні дошки. Перець поміщаємо в морозильну камеру до повного заморожування. Заморожений перець упаковуємо в 2-3 поліетиленові пакети. Або поміщаємо для зберігання контейнер для заморозки з кришкою.