Білі мариновані гриби – справжній делікатес. Їх можна подавати як закуску з нарізаною цибулею, а також додавати в салати, пасту, піцу, бургери. А ще мариновані гриби – ідеальний варіант для Святвечора. Можна просто відкрити баночку грибів, заправити їх цибулею й олією та подавати на стіл.
Викласти шампіньйони з маринадом у літрові банки. Стерилізувати гриби потрібно 30 – 40 хв.
Нарізати невеликими шматочками, опустити в киплячу воду і варити 20 хвилин з моменту закипання. Відкинути гриби на друшляк і знову промити водою. Знову перекласти гриби в каструлю, залити водою так, щоб вона покривала гриби, додати сіль, цукор, перець, лавровий лист, парасольки кропу і листя смородини.
Для маринаду окремо закип'ятити 1 літр води, додати сіль, цукор, лаврове листя, гвоздику, перець і часник. Варені гриби відцідити через друшляк і промити кілька разів під проточною водою. Додати гриби до киплячого маринаду і варити 15−20 хв.
У каструлю налийте води, посоліть і доведіть її до кипіння і вже у киплячу воду покладіть нарізані білі гриби. Так само як і м'ясо, вони випускатимуть піну — її необхідно знімати. Варіть гриби на середньому вогні 25-30 хв, залежно від розміру шматочків.
Грибами набивають сухі, чисті банки так, щоб між грибами не було повітряних бульбашок, поверхню покривають тонким шаром солі і банки закривають металевими кришками або зав’язують …