Актуальні поради Українцям Як роблять маргарин

Як роблять маргарин

Маргарин – це жирова емульсія, виготовлена на основі рослинної олії (або ж рослинної олії та тваринного жиру), з додаванням води, емульгаторів, ароматизаторів та при потребі інших добавок, з умовою, що олії застосовується 20 % і більше.

Британські лікарі наполягають на забороні вживання продуктів, що містять трансжири. Дослідження, проведене медиками, засвідчило, що вживання маргарину різко збільшує рівень поганого холестерину в крові. Це послаблює імунітет, а також погіршує якість сперми у чоловіків.

При цьому маргарин може містити транс-жири, які є шкідливими для серця, зростання рівня холестерину в крові. Багато дієтологів рекомендують виключити маргарин та продукти з вмістом маргарину зі свого раціону.

Маргари́н (стара назва олеомаргарин) — харчовий жир; високодисперсна жироводяна система, до складу якої входять харчові жири, молоко, сіль, цукор, емульгатори, інші компоненти. Основою маргаринів служать гідрогенізовані рослинні олії та/або рідкі жири риб і тварин (саломаси).

Масло і маргарин однаково калорійні! Вершкове масло є насиченими тваринними жирами. Вони підвищують рівень холестерину в крові, а це може сприяти розвитку атеросклерозу і привести до інфаркту міокарду. У маргарині більш рослинні і менше насичені жири, але – зворотний бік медалі – він містить трансжири.





Ми розібралися, що таке маргарин і чи насправді він так шкідливий. З чого роблять маргарин; Користь і шкода маргарину; Який краще купити маргарин

Related Post

Як довго можна приймати DMAEЯк довго можна приймати DMAE

ДМАЕ (диметиламіноетанол) – це натуральний аміноспирт – ноотропна речовина органічної природи з групи холінів, яка в незначних кількостях міститься в головному мозку для уваги, ясності мислення, пам'яті. … Спосіб застосування: