Маргарин – це жирова емульсія, виготовлена на основі рослинної олії (або ж рослинної олії та тваринного жиру), з додаванням води, емульгаторів, ароматизаторів та при потребі інших добавок, з умовою, що олії застосовується 20 % і більше.
Британські лікарі наполягають на забороні вживання продуктів, що містять трансжири. Дослідження, проведене медиками, засвідчило, що вживання маргарину різко збільшує рівень поганого холестерину в крові. Це послаблює імунітет, а також погіршує якість сперми у чоловіків.
При цьому маргарин може містити транс-жири, які є шкідливими для серця, зростання рівня холестерину в крові. Багато дієтологів рекомендують виключити маргарин та продукти з вмістом маргарину зі свого раціону.
Маргари́н (стара назва олеомаргарин) — харчовий жир; високодисперсна жироводяна система, до складу якої входять харчові жири, молоко, сіль, цукор, емульгатори, інші компоненти. Основою маргаринів служать гідрогенізовані рослинні олії та/або рідкі жири риб і тварин (саломаси).
Масло і маргарин однаково калорійні! Вершкове масло є насиченими тваринними жирами. Вони підвищують рівень холестерину в крові, а це може сприяти розвитку атеросклерозу і привести до інфаркту міокарду. У маргарині більш рослинні і менше насичені жири, але – зворотний бік медалі – він містить трансжири.
Ми розібралися, що таке маргарин і чи насправді він так шкідливий. З чого роблять маргарин; Користь і шкода маргарину; Який краще купити маргарин