Рекомендована температура сушіння м’яса і риби в дегідраторі Риба – зазвичай сушиться за температури 50-60 °С протягом 6-8 годин. Курка та інша птиця – 70 °С на 5-6 годин або 50-55 °С на 10-14 годин. Яловичина та інші види тваринного м’яса – 60-65 °С протягом 12-14 годин.
Електрична сушарка Ізидрі дає змогу за кілька годин висушити всю рибу, яка в ній поміщається. Цим методом можна відмінно просушити продукт у зимовий період.
Як в’ялити рибу в духовці
- Тушку натерти сіллю і приправами.
- Поставити під гніт на 48 годин.
- Ретельно промити і просушити просолену рибу.
- Викласти рибну тушку на деко.
- Помістити в розігріту до 40 градусів духовку на 2 години.
- Після закінчення зазначеного часу рибу дістати й охолодити.