Приклади продуктів з високим GI: Кавун (72) Багет (99) Картопляні чіпси (90) Пшеничний хліб (70)
НІ1, част. 1. заперечна. Уживається на початку речення для вираження заперечення співрозмовникові.
Варіння рису у пароварці або просто на парі дозволяє зменшити глікемічний індекс з 70 до 38, зберігаючи всі корисні речовини. Якщо варити рис щонайменше 12-15 хвилин, його глікемічний індекс підвищується, тому азійці приділяють особливу увагу цьому процесу.
Глікемічний індекс (ГІ) – це приблизна швидкість розщеплення вуглеводних продуктів у порівнянні зі швидкістю розщеплення глюкози. Шкала ГІ: 55 або нижче – «низький»; від 56 до 69 – «середній»; а 70 або більше – «високий».
Продукти з високим ГІ – це ті, які швидко перетравлюються, всмоктуються та метаболізуються, що призводить до помітних коливань рівня цукру (глюкози) у крові. За еталон взяли глюкозу, глікемічний індекс якої дорівнює 100. ГІ вимірюється за шкалою від 0 до 100.
Для створення таблиць з глікемічним індексом продуктів, розділимо їх на три категорії: продукти з низьким, середнім і високим глікемічним індексом, ґрунтуючись на загальноприйнятих значеннях. Зазвичай, продукти вважаються такими, що мають низький ГІ, якщо їх ГІ менше 55, середній …