Існує дві групи безнасінних сортів винограду – кишміш та коринка. У кишмишу запліднення відбувається звичайним порядком, у ягоді закладаються зачатки насіння, але їхній розвиток обривається на ранніх стадіях. У коринки ягода зав'язується без запилення і насіння в ній взагалі не утворюється.
Взагалі, кишміш – Це сорт безкісткового винограду, а не сушений виноград. Є ще інша назва – родзинки. Родзинки – це сушений виноград із кісточкою, а кишміш – Без кісточки.
Категорично не бажане вживання кишмиша людям з виразкою шлунка, панкреатитом та холециститом. Контактируя із зубною емаллю, виноградний сік чинить на неї руйнівну дію, тому лікарі рекомендують після того, як ви поласували ягодою, обов'язково полоскати рот чистою водою.
Кішміш – Десертний сорт винограду без кісточок. Родзинки з цього сорту також називається кишміш. Слово походить із тюркських мов, де воно буквально перекладається як «здавлений виноград», що вказує на зручність приготування родзинок із ягід винограду.