Якщо при запіканні м'ясо виявилося сухим, то скористайтеся такою порадою. Помістіть шматок м'яса на друшляк, який встановлений над каструлею з окропом. Накрийте кришкою та пропарте його протягом 15 хвилин.Apr 23, 2016
Як розм'якшити готове м'ясо Готове жорстке м'ясо можна розм'якшити за допомогою водяної лазні. Для цього м'ясо викладають на друшляк і ставлять над каструлею з окропом. М'ясо вбирає вологу і стає соковитішим. Готуйте м'ясо від 15 до 45 хвилин – спробуйте на смак, доки він вас не задовольнить.
Як це виправити? Якщо ви смажили м'ясо і воно вийшло жорстким, спробуйте протушкувати його у соусі. Приготуйте його із червоного сухого вина або винного оцту. Залийте м'ясо рідиною і дайте йому згасити.
Найпростіше додати трохи гарячої води прямо в сковороду і, закривши кришкою, трохи його згасити. М'ясо пропариться, стане м'якшим і, можливо, навіть соковитішим. Можна замість води використовувати сметану чи майонез. Але якщо йдеться про жирний і густий майонез, то його потрібно розбавити теплою кип'яченою водою.