Але навіть здоровим людям із першими кавунами та динями рекомендується почекати до кінця серпня. В якому місяці можна їсти кавуни? Ми рекомендуємо їсти кавуни в період з кінця серпня до жовтня включно.
Тому купуйте кавуни і дині потихеньку, їжте обережно, і нічого з вами не станеться. За його словами, стиглі вітчизняні кавуни і дині на прилавках з'являться на початку серпня – саме коли в Москві зазвичай відкриваються баштанні розвали.
Сонце, піщаний ґрунт та регулярний полив – запорука гарного врожаю солодких кавунів. У серпні за традицією починається сезон кавунів. "Життєвий шлях" цих солодких ягід на наші столи починається ще провесною, коли баштанники починають висаджувати насіння або розсаду.
Найбільш сприятлива пора вживання хороших кавунів та динь – З кінця серпня по жовтень включно. "Навіть найшвидші" сорти починають дозрівати лише до кінця липня. Це час природного дозрівання баштанних", – сказала Айнур Даулетбаєва.