В процесі хлорування в воду вводиться рідкий хлор. Вступаючи в реакцію з водою, він утворює соляну та хлорнуватисту кислоти. В результаті дисоціації хлорноватистої кислоти утворюється активний хлор, що має знезаражуючу дію.
Хлорування застосовується під час підготовки води для: очищення окисленням. При окисленні забруднюючі речовини руйнуються хлором та озоном. Продукти розпаду, що утворилися, видаляються фільтруванням або сорбентами.
Процес хлорування передбачає введення у воду рідкого хлору, який вступає в реакцію з рідиною, утворюючи соляну та хлорнувату кислоти. Внаслідок цього утворюється активний хлор, який має знезаражувальні властивості.
Якщо ви вирішите помістити воду у глечик, який залишається відкритим у холодильнику, хлор повинен повністю випаруватися протягом 24 годин. Для більш швидкого випаровування залиште воду кімнатну температуру.