При кімнатній температурі та високій вологості мандарини псуються досить швидко. У середньому мандарин зберігається протягом 10 днів, але цей термін можна збільшити, якщо новорічному фрукту створити необхідні умови.
Температура зберігання мандаринів У домашніх умовах на столі фрукти можуть пролежати не більше 5-7 днів без втрати зовнішнього вигляду, але їхня м'якоть вже зовсім скоро стане не такою соковитою. Оптимальною температурою можна назвати +2-6 ºC. За таких умовах фрукти зберігаються у свіжому вигляді до 14 днів.
Мандарини слід зберігати над поліетиленовому пакеті, а сітці. Щоб фрукти довше залишалися свіжими, їх шкірку потрібно натерти олією. Потім мандарини потрібно покласти у спеціальний відсік холодильника. Температура там має становити +6 ºC, йдеться у повідомленні Росспоживнагляду.
Кому категорично не можна? Цитрусові протипоказані людям із загостренням хвороб шлунково-кишкового тракту та алергікам. Тим, хто має ожиріння чи цукровий діабет, кількість фруктів варто контролювати. У людей з алергій через цитрусові може з'явитися кропив'янка, нежить або навіть ядуха.