Медузи швидко псуються при кімнатній температурі, тому їхня обробка починається відразу після вилову. Верхня частина медуз відокремлюється від щупалець, статевих залоз та слизу. Медуз посипають кухонною сіллю та галуном, отриманий розсіл зливається і все повторюється знову. Після цього медуз сушать.
Але мами не дарма кричать дітям: «Не чіпай медузу!» Справа в тому, що навіть якщо медуза мертва, її «щупальця» все ще можуть виділяти клітки, що й викликають опік. Якщо ви брали медузу в руки, ретельно їх вимийте, тому що якщо доторкнетесь ними до очей, носа чи рота, отримайте опік.
В Японії медуз їдять лише свіжими. Оскільки медузи розтікаються від сонячного світла, їх, упіймавши, кладуть на чорну тарілку, накривають листом бамбука і, розламуючи паличками, з'їдають з васабі.