Актуальні поради Українцям Як правильно скласти раціон харчування на тиждень?

Як правильно скласти раціон харчування на тиждень?

Почніть із загального планування

  1. Підготуйте шаблон меню на тиждень Найпростіший і наочний варіант – у вигляді таблиці. …
  2. Викресліть графи, які вам не потрібні.
  3. Заплануйте меню у найзагальніших рисах …
  4. Згадайте свої фірмові страви.
  5. Опитайте близьких …
  6. Загляньте в кулінарну книгу.
  7. Скористайтеся інтернет-рецептами

Aug 29, 2021

Ось стандартний розклад правильного харчування для тих, хто встає після 6 години ранку і працює в 1 зміну:

  1. сніданок – 7:00;
  2. 1 перекушування – 10:00;
  3. обід – до 14:00;
  4. полуденок – до 16:00;
  5. вечеря – до 18:00;
  6. вечірнє перекушування – за 2 години до сну.

Для збалансованого раціону важлива як норма білків, жирів і вуглеводів, а й їх оптимальне співвідношення. Лікарі пропонують дотримуватись наступної схеми: білкам відводити 30–35 % раціону, жирам – 15-20%, вуглеводам – ​​45-50%. Дізнатися про склад і калорійність продуктів можна з таблиць енергетичної цінності.

Related Post