Актуальні поради Українцям Як визначити основний засіб чи ні

Як визначити основний засіб чи ні

Основні засоби (ОЗ) – це матеріальні активи, які очікується використовувати як засоби праці строком більше ніж один рік у господарській діяльності, а також для адміністративних, соціально-культурних і побутових цілей.

ОЗ — це матеріальні активи, строк експлуатації яких більше року. У податковому обліку ОЗ є необоротні матеріальні активи вартістю більше 20000 грн (для активів, введених в експлуатацію до 23.05.2020 р., — вартістю більше 6000 грн).

До них належать будівлі, споруди, силові машини та устаткування, передавальні пристрої, транспортні засоби, робоча худоба, багаторічні насадження, інші основні засоби, що діють у сфері матеріального виробництва.

У бухобліку поділу на ОЗ та невиробничі ОЗ не існує. Так, за визначенням із § 6 МСБО 16 «Основні засоби» до ОЗ потрапляють лише необоротні матеріальні активи, які «утримують для використання у виробництві або постачанні товарів чи наданні послуг для надання в оренду або для адміністративних цілей».

Придбані (створені) основні засоби зараховуються на баланс підприємства за первісною вартістю. Одиницею обліку основних засобів є об'єкт основних засобів. В бухгалтерському обліку для основних засобів Планом рахунків передбачено 9 субрахунків балансового рахунку 10 "Основні засоби".





«основні засоби — матеріальні активи, у тому числі запаси корисних копалин наданих у користування ділянок надр (крім вартості землі, незавершених капітальних інвестицій, автомобільних …

Related Post

Як інакше називається калійна сіль?Як інакше називається калійна сіль?

Універсальне висококонцентроване калійне добрива для основного внесення та підживлення під різні види культур на будь-яких типах ґрунтів. Калій є одним із найважливіших елементів у харчуванні рослин. Хімічна формула сульфату калію

Який продукт містить усі амінокислотиЯкий продукт містить усі амінокислоти

Біологічно цінні білки містять усі незамінні амінокислоти в кількостях, необхідних для нормального розвитку організму людини. Амінокислотами багаті багато харчових продуктів. Рекордсменами за вмістом корисних речовин визнані бобові, морепродукти, м'ясо, а