Щоб зрозуміти, чи готове м’ясо, потрібно розрізати один шматочок шашлику і подивитися на сік. Якщо він червонуватий – продовжуємо готувати, шашлик ще сирий у середині. Рожевий відтінок – середній ступінь просмаженості, а прозорий сік означає, що шашлик готовий .29 Apr 2015
Коли на шашликах з’являються білі патьоки (виділяється білок), це означає, що м’ясо вже середнього просмаження, майже готове. Якщо ви любите соковитіше, скоро знімати. Щоб перевірити, акуратно надріжте шматочок. Дуже простий рецепт гарніру для шашлику .
М’ясо щільне на дотик, з нього виділяється прозорий, рожевий сік, краї шматочка темні – шашлик майже готовий, йому потрібно “дійти” протягом 5-10 хвилин на залишковому жарі. Шматочок щільний на дотик, рівномірно просмажений, сік чистий і прозорий – м’ясо готове, його можна подавати до столу.
Свинину можна їсти тільки після того, як із неї разом із соком перестане витікати кров. Готовність м’яса можна перевірити, просто придавивши його: що більше соку з нього при цьому вийде, то воно сиріше.