Настій плодів або квіток каштанаСпосіб застосування: беруть 50 г сировини на 0,5 л горілки, наполягають два-три тижні, приймати необхідно в день 3-4 рази по 30-40 крапель. Відвар зі шкірки плодівДля нього потрібно 5 г шкірки на склянку (200 мл) окропу, кип'ятять склад 15 хв, приймають по 1 столовій ложці 3 рази на день.
У кулінарії каштани застосовують як для солодких, так і для гострих страв. Ними фарширують індичку, а також інші види птиці та дичини. З каштанів роблять паштети та супи, їх використовують як доповнення до м'яса та овочів. З нього роблять борошно, додають як начинку в пироги та салати.
Каштан зміцнює стінки кровоносних судин, виводить зайву рідину, тонізує шкіру, покращує обмін речовин, має протизапальну, знеболювальну, капіляроукріплюючу дію. Каштан Здавна використовується для лікування судинних захворювань.