Тому ті, хто знає, як правильно топити самовар, радять потроху додавати сухі шишки у процесі горіння для посилення полум'я та швидкого закипання води. Закладаючи їх і тріски, важливо не загасити полум'я. Якщо потрібно роздмухати вогонь, використовують спеціальний чобіт-хутра або дмуть через отвори в його нижній частині.
Як топити самовар сосновими шишками Найкраще використовувати шишки середніх розмірів та залежно від обсягу самовару 3-5 штук буде цілком достатньо. Коли вугілля добре розгорілося, а вода ще не закипіла, шишки закладають у глечик і після чого жар можна роздмухати.
Як заварювати самовар?
- Готуючись до закипання, самовар починає «співати» чи «гудіти»: виникає безперервний низький звук, що нагадує співи без слів. …
- За три-чотири хвилини перед тим, як вода закипить, гудіння змінюється шумом: у цей момент у чайник для заварювання слід насипати сухий чай.