Щоб приготувати настій, необхідно 1 чайну ложку шроту залити 100 мл окропу та дати настояти 30 хв. Приймати по 1 ст. ложці за 20 хв. до їжі 1 раз на добу протягом 14 днів.
Розторопші шрот Добре допомагає при дисбактеріозі, геморої, гепатитах, варикозному розширенні вен. Як приймати порошок розторопші для печінки? Добова норма становить по одній столовій ложці 1-3 рази на день. Можна одночасно з їдою.
Можливе заварювання препарату та застосовування його у вигляді настою: 1 чайну ложку плодів заливають 1 склянкою окропу, настоюють 10-20 хвилин і проціджують. Приймають теплим, невеликими ковтками, по 1 склянці 3 рази на день: вранці натщесерце, в обід за 30 хвилин до їди та ввечері – перед сном.
Шрот розторопші (Thistle schrot) Дієтичні добавки Сприяє нормалізіції функціонування печінки, жовчного міхура та жовчовивідних шляхів, покращенню ліпідного обміну.
Розторопша протипоказання:
- при наявності психічних захворювань і порушень, пов'язаних з нервовою системою;
- під час загострення будь-яких хронічних захворювань;
- у випадках підвищеної концентрації фосфору і кальцію в організмі;
- під час вагітності та в період лактації;
- дітям до трьох років.
Шріт, іноді шрот (нім. Schrot — «дріб», «дрібні обрізки») — твердий залишок насіння олійних культур після вилучення з нього олії екстракційним способом; побічний продукт виробництва олій, отриманий після екстрагування олій розчинниками.
Як правильно заварювати шрот розторопші? Шрот-порошок можна заварювати: на 2 склянки окропу 4 чайні ложки.Для профілактики: 1 чайна ложка 2 рази на день за 30 хвилин до їди. Особливо перед …