У бурраті міститься не менше 60% жиру в сухому залишку, Калорійність знаходиться в межах 330 кілокалорій на 100 грам. При виготовленні буррат гарячу сирну масу збирають у мішечок, який попередньо викладається зсередини пластинами моцарелли.
У сирі міститься холін, необхідний для нормалізації рівня холестерину в крові, фосфор, натрій та кальцій, на які багатий сир Бурата, сприяють регенерації кісткових тканин. Також сир містить вітаміни групи В, які сприятливо впливають на весь організм людини, головним чином на нервову систему.
Сир буррата – це моцарелла, яку формують у тонкий мішечок, а потім наповнюють м'яким, тягучим сиром та вершками, які називаються страчателла (це не те, що морозиво). Буррата набагато м'якша і кремовіша, ніж моцарелла, і має кілька текстур – жорсткіший зовнішній шар і кремовий всередині.
Буррату їдять самостійно, посипавши сіллю та чорним перцем, збризнувши оливковою олією, за допомогою скибочки хліба або крекера збираючи рідку начинку. Так само, як і моцареллу, в Італії її подають зі свіжими помідорами та базиліком або овочами, які засмажені на грилі.