Сир містить мало вуглеводів – всього 1-3 г на 100 г продукту. Плюс до цього, у сирі є жири, які сповільнюють всмоктування вуглеводів. Таким чином, цей молочний продукт не підвищує рівень цукру в крові, а отже найчастіше не вимагає підколки інсуліну.Jan 24, 2022
Сир при цукровому діабеті рекомендується вживати щодня, до 100-200 грамів на день у натуральному вигляді або у вигляді сирників, сирників, пудингів, запіканок. Сир, а також вівсяна та гречана каші, висівки, шипшина покращують жировий обмін та нормалізують функцію печінки, перешкоджають жировим змінам печінки.
Отже, при вживанні молочних продуктів, особливо молока, Ви отримуєте досить велику кількість цукрів з лактози. В результаті маємо: підвищений цукор, а разом з ним – збільшена кількість жирової тканини в організмі. Тому молоко і цукровий діабет слід поєднувати обережно. Загалом, так.
Кефір – молочний продукт, що містить молочний цукор – лактозу, відповідно, він теж підвищує рівень глюкози в крові. Кефір та гречка є джерелами вуглеводів, необхідних у нашому раціоні.