Серед ковбас найнешкідливішою вважається сиров'ялена – Вона виготовляється виключно з м'яса вищого ґатунку. Виріб не можна назвати дієтичним, тому його варто вживати помірно, як делікатес.Jul 30, 2022
Краще вибрати ковбасу типу бастурми, яка зроблена методом пресування, сиров'ялену ковбасу. Корисніше з'їсти мало сиров'яленою ковбасичим багато варено-копченої або сирокопченої. Між вареною ковбасою і бужениною вибирайте буженину. Або робіть її самі в духовці, – пояснила фахівець.
За словами Ольги Арішової, кандидата медичних наук, лікаря-гастроентеролога-гепатолога лікарні ім. Виноградова, найнебезпечнішою є ковбаса напівкопчена. Все через спосіб приготування: її спочатку варять, потім смажать, а потім коптять, збільшуючи кількість канцерогенів.
Сировокопчені та варені ковбаси є м'ясними продуктами, які найчастіше фальшують. Якщо на ковбасному виробі є маркування "ММО" (м'ясо механічного обвалу), його не варто купувати.